Aanstaande evenementenclip ZLSM Stoomtrein dagen

17 juni 2015, 23:38:52 door JordyS
Het is weer bijna zover.
De stoomtreindagen bij de zlsm, deze keer met beide baureihe 23'ers. de rwth Anna en de kleinste en oudste stoomlok van belgië. Op 11 en 12 juli. Dienstregeling volgt
0 reacties | Schrijf een reactie

xx SSN Karel de Grote Expres

03 februari 2015, 11:29:42 door rjz222
SSN Karel de Grote Expres
16 mei 2015
Gouda - Rotterdam Centraal - Dordrecht - Breda - Nijmegen
SSN stedentrip 2015

Op zaterdag 16 mei 2015 met onze stoomtrein naar de oudste stad van het huidige Nederland. De SSN Karel de Grote Expres rijdt dan van Gouda via Rotterdam Centraal, Dordrecht met stoomlok 65 018 en vanaf Dordrecht via Breda, Tilburg, Den Bosch en Oss met de jarige stoomlok 01 1075 door het Brabantse land naar deze Gelderse stad.

Lees Meer: stoomstichting.nl/Display.php?Subject=EvenementenEnRitten
0 reacties | Schrijf een reactie

xx VSM 'Terug naar Toen'

16 april 2013, 19:05:13 door rjz222
Terug naar Toen

Vroegere tijden herleven tussen Apeldoorn en Dieren!

De liefhebber van stoom kan zijn hart ophalen. Op het eerste volle weekeinde van september (7 & 8 september 2013) organiseert de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: "Terug naar Toen".

Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden.

Lees meer: http://www.stoomtrein.org/arrangementen/tnt.html

Ook dit jaar ligt het in de bedoeling dat Treinenwereld.eu met een stand op Terug naar Toen aanwezig zal zijn. Zodra hier meer over bekend is lezen jullie dat hier ;).
1 reactie | Schrijf een reactie

xx STAR 'Stukgoederendag'

16 april 2013, 19:03:21 door rjz222
9 mei: Nationale Stoomtreindag - Stukgoederendag

Op Hemelvaartsdag laten we het vervoer van goederen herleven. Op en om het station zijn tal van activiteiten voor groot en klein. Zo rijden er diesels, een stoomtrein en is er een puzzeltocht voor kinderen.

In het verleden werden de meeste zaken per spoor vervoerd. De S.T.A.R neemt u in Stadskanaal terug naar dat rustieke verleden. Met oude goederen, klassieke auto's en vrachtauto's uit de jaren vijftig. Allemaal om naar te kijken, van te genieten en om te fotograferen. En voor dat laatste wordt er in Stadskanaal de hele dag gerangeerd met goederenwagens die geladen en gelost worden.

Lees meer: http://stadskanaalrail.nl/star/arrangementen.php?menc=arr10
0 reacties | Schrijf een reactie

xx ZLSM 'Nostalgiedagen'

16 april 2013, 19:01:23 door rjz222
Nostalgie Dagen

Tijdens alle rijdagen van 1 t/m 20 mei 2013

In de meimaand lijkt het bij de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij in Simpelveld wel of de tijd een eeuw heeft stilgestaan. De stationschef, die boven in het imposante stationsgebouw van Simpelveld, zijn woning heeft, opent rond de klok van 9 uur de voordeur van het station. Momenteel hoor je nog alleen de vroege vogels vrolijk kwetteren, voor de rest heerst nog een serene rust rondom de perrons en de sporen. Dat zal weldra veranderen als de grote stoomtrein het station zal binnen komen denderen. Het belooft een mooie dag te worden...

Lees meer: http://zlsm.nl/site/bijzondere-dagen-en-thema-s/nostalgiedagen
0 reacties | Schrijf een reactie