SGB: diefstal injecteurs en meer

Gestart door rjz222, 01 februari 2015, 08:16:49

Vorige topic - Volgende topic

rjz222

Vanochtend een diep triest bericht van de Stoomtrein Goes-Borsele:

Citaat van: Steef op 31 januari 2015, 22:54:13
Beste lezer,

In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 januari is bij de SGB in Goes ingebroken in het magazijn. Naar blijkt zijn de dieven op zoek geweest naar koper, maar bij nadere beschouwing blijkt het te gaan om vrij specifieke onderdelen voor stoomlocomotieven of oude industrie, terwijl ander koperwerk onaangeroerd is gebleven. Zodoende hebben we gemeend via meerdere kanalen te melden dat dit gebeurd is, zodat met name de opvallende zaken niet verkocht kunnen worden via wat voor medium dan ook (als het spul niet allang in stukjes geknipt is).

Het gaat om twee injecteurs, fabrikaat Friedmann, type AEY7 en voorzien van het opvallende opschrift 'zeef reinigen' onderaan. Zo'n injecteur is ook te zien op onderstaande afbeelding, de gestolen exemplaren zijn beter herkenbaar als waardevol, want ze glimmen (en zijn afkomstig van loc Borsele). Daarnaast is er ook een (stalen) smeerpers meegenomen, met een messing oliepot eraan. Ook ruim 100 afsluiters, vrijwel de gehele collectie, in alle soorten en maten (veel fabrikaat Dikkers), is verdwenen. De vervangschade bedraagt meer dan €10.000,-.

Verzoek aan eenieder is om de komende tijd de ogen open te houden en de politie te waarschuwen als iets dergelijks wordt aangeboden, want vanzelfsprekend is aangifte gedaan.

Groeten, namens de SGB,
Steef Janssens



Iedereen natuurlijk het verzoek om uit te kijken naar deze onderdelen!
Groet,
Robert


Webmaster Treinenwereld.eu

nstomjanssen2000

Diep triest dat na de 2225 nu ook de "Borssele" slachtoffer hiervan is.