Stoomtrein Goes - Borsele


Achtergrond

De Stoomtrein Goes - Borsele (SGB) werd in 1971 opgericht met de droom een volwaardig spoormuseum te realiseren. Het Tracé tussen Goes en Hoedekenskerke werd hiervoor als museumlijn in gebruik genomen. Dit tracé is onderdeel van de historische Zeeuwse Ringlijn, en daarmee ook het laatste resterende deel daarvan.

De spoorlijn loopt dus niet langs het dorp Borssele, maar wel voor het grootste gedeelte door de gemeente Borsele.


Materieelpark

De SGB beschikt over een variëteit aan stoomlocs en diesellocs, maar heeft vooral een zeer bijzondere rijtuigcollectie.

De SGB heeft 3 dienstwaardige stoomlocs: de SGB 2 Borsele, een loc van de Staatsmijnen, de SGB 3: Bison en de USATC 4389, die na haar tijd bij het US Army Transportation Corp werd overgenomen door de staatsmijnen.

Aan diesels bezit de SGB een loc van hoogovens, een loc van het type oersik (NS serie 100), drie Sikken (NS serie 200-300) en een hippel (serie 500-600).

Daarnaast beschikt de SGB over twee Elektrische locs serie NS 1100, en over twee Railbussen VT98.

De SGB is altijd bezig met het herbouwen of reviseren van Nederlands materieel, en dat zien we vooral op rijtuiggebied, maar ook is men bezig met de herbouw van een oliemotorrijtuig type omC.

De SGB bezit een grote collectie historische rijtuigen, waaronder acht rijtuigen van het type NS Mat '24 (blokkendoos), waarvan één uit de protoserie uit 1923, waarmee het de oudste serie stalen rijtuigen was. Daarnaast bezit de SGB verschillende houten D-trein rijtuigen, naast een Ovalenramer en twee rijtuigen die zullen worden verbouwd om historische Nederlandse Coupérijtuigen voor te stellen. Daarnaast beschikt de SGB over een rijtuig type K1AB en twee restauratiewagens van de CIWL respectievelijk Mitropa.

Ten slotte heeft de SGB ook verschillende historische goederenwagens, waaronder 5 rijtuigen type DIV, oftewel Stalen Dirk, en een rijtuig DIV 7500, een bagagerijtuig van de Staatsspoorwegen.


De projecten

Voor de SGB doen wij verschillende projecten, zoals de K1, Blokkendozen en de D 7500. Dit is voornamelijk te danken aan de grote collectie historische Nederlandse rijtuigen, en het feit dat de K1AB soortgenoten in Nederland heeft rondrijden, hoewel in een iets andere uitvoering (ongereviseerd).

Screenshots


Nieuws


Bronnen

Allereerst bedanken wij de medewerkers van ZLSM, MBS en TSP die Jeroen geholpen hebben met Informatie over de K1. Verder gebruiken we de volgende bronnen:

Dilz, F. (sd). NS Materieelboek 1924. Opgehaald van Photobucket.com:
http://s52.photobucket.com/user/emmer_van_floortje/library/NS%20materieelboek%201924

Nederlandsche Spoorwegen. (sd). Archieftekeningen. Het Utrechts Archief .

NMLD. (sd). Opgehaald van Nederlandse Museummaterieel Database: http://nmld.nl

Steinkamp, B. (2005). De Erfenis, de Nederlandse houten rijtuigen. 's Hertogenbosch: Uquilair.

van Wijck - Jurriaanse, N. J. (1982). Van Stoom tot Stroom. Alkmaar: De Alk.