Recente berichten

#1
Museummaterieel / Re: VSM stoomlocomotieven
Laatste bericht door rjz222 - 11 februari 2024, 12:26:06
Hi Sven,

Dat is geen probleem.
Eerste vraag is even of je OpenRails al hebt geïnstalleerd. Zo niet zou ik aanraden om deze handleiding te volgen: https://www.treinenwereld.eu/forum/open-rails-handleidingen-manuals/openrails-zonder-msts-installeren/

Daarna kan je de route hier downloaden:
https://www.treinenwereld.eu/forum/downloads/?sa=view;down=63

En de locomotieven hier:
https://www.treinenwereld.eu/forum/downloads/?sa=view;down=64
https://www.treinenwereld.eu/forum/downloads/?sa=view;down=60

In het installatieprogramma van de downloads moet je dan de map aanpassen waar geinstalleerd wordt naar de locatie van het installatieprofiel dat je in de eerste handleiding instelt ;). Daarna kan je met OpenRails met deze locomotieven rijden op de VSM route :).
#2
Museummaterieel / Re: VSM stoomlocomotieven
Laatste bericht door Sven - 03 januari 2024, 12:23:23
Citaat van: rjz222 op 08 februari 2014, 20:02:03Inmiddels is er aan de 50 307 een hoop getekend, waarmee de eerste van de 3 locs nu leidingen heeft gekregen.

De machine rijdt langs het kanaal-zuid in Apeldoorn

Er kwamen bij het testen met mijn nieuwe videokaart alleen nog naar boven dat er nog wat alphalijntjes zijn die ik moet wegpoetsen.
Citaat van: rjz222 op 25 augustus 2015, 10:50:47Sjonge, tijd geleden zeg! Even het stof afblazen...

*BLAAS!*

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de stoomlocs van de baureihe 52. Alle drie de dienstwaardige locs van de VSM zijn inmiddels dienstwaardig afgeleverd bij de virtuele VSM, zie onderstaande screen.


Ik ga nog twee statics van dit type maken, voor op het depot van Beekbergen, te weten de 8091 en de 532. Daarna volgen ook de locs van de STAR, waarvoor Jordy de ombouw naar de TE-5933 zal faciliteren.

Ten slotte zijn er bij de bouw van de 52 ook een aantal foutjes in de baureihe 50 opgedoken, waarvoor ik een update zal maken. Als er geen grote fouten meer opduiken in de baureihe 52, zal ik proberen een eerste loc met Terug naar Toen gereviseerd te hebben.
#3
Museummaterieel / Re: VSM stoomlocomotieven
Laatste bericht door Sven - 03 januari 2024, 12:22:31
ik wil dig graag spelen wie wilt er mee helpen alfast bedankt ;)
#4
Algemeen / Re: Treinenwereld.eu wordt ver...
Laatste bericht door Sven - 03 januari 2024, 12:18:44
hoi ik ben bij trug naar toen 2023 dis gespeelt maar ik wil het nu ook tuis doen maar hoekom ik er
 :D
#5
OpenRails Materieel & Objecten / VSM 44 1593-1
Laatste bericht door rjz222 - 09 september 2023, 15:10:43
Dat ik hier nog nooit een topic voor had aangemaakt... Al 7 jaar bezig met deze loc :O.

Maarrrrrr...

Ze is bijna klaar!

Alleen de binnenliggende cilinder moet nog opnieuw worden doorgerekend zodat ik het drijfwerk kan uitlijnen, de koppeling moet worden toegevoegd en dan zit de 3D opgave erop :). Dan zijn er nog een aantal dingen die aan de textures moeten gebeuren (Renderen definitieve textures, mixen van de locomotief in Quixel Mixer) maar dan is de loc klaar.

Voor de tender geldt dan nog dat ik de draaistellen moet maken, maar ook dat is relatief gezien naar de bouw van de volledige locomotief klein bier.

Lastigste is dat de ontwikkelaars van OpenRails nog niet helemaal klaar zijn om de glTF integratie volledig in de testing en stable releases op te nemen, en ik daarvan afhankelijk ben om dit model (maar ook de modellen in de vorige posts) uit te kunnen brengen.

Enfin, tijd voor wat screentjes (nog gekoppeld aan een stokoude tender van een 50'er, omdat de juiste tender dus nog niet af is):


We verlaten Beekbergen op weg naar Loenen


Even later passeren we Immenbergweg en de A50


En even later volgt passage van de Vrijenbergerspreng
#6
Algemeen / Treinenwereld.eu wordt vernieu...
Laatste bericht door rjz222 - 26 maart 2023, 21:24:33
Goed nieuws! Treinenwereld.eu krijgt een nieuw jasje :D
Vanaf vandaag krijgt Treinenwereld.eu een nieuw jasje! De software onder de website is vernieuwd naar SMF 2.1 en daarbij heeft het forum een nieuw jasje gekregen.
Om het onszelf makkelijker te maken wordt de rest van de website geïntegreerd met het forum met de hulp van een aantal extra softwarepakketten. Daarmee wordt het voor ons makkelijker om pagina's te bewerken, en om alles in dezelfde stijl te houden.

Daarbij gaat ook de structuur van de website veranderen. We gaan ons meer focussen op het bouwen van OpenRails add-ons en het maken van handleidingen rond OpenRails, zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Onze ontwikkelaars lopen namelijk voorop met het implementeren van nieuwe OpenRails functionaliteit, zoals glTF 2.0 3D bestanden, die de grafische kwaliteit van OpenRails sterk verbeteren.

De nieuwe software biedt ons ook interessante nieuwe functies, zoals het liken van posts, en andere slimme nieuwe features.

De oude website zal nog enige tijd bestaan naast de nieuwe website, maar let op, de oude website is sterk verouderd, en het kan zijn dat er dingen niet goed werken.

Gezien er nogal wat indelingen gaan veranderen zal ik dit nieuwsbericht bijwerken als er nieuws te melden is, maar bekijk vooral alvast onze nieuwe hoofdpagina of onze nieuwe pagina voor handleidingen.

Met vriendelijke groet,

Robert
Admin en eigenaar Treinenwereld.eu
#7
Algemeen / Onderhoud website 26-3-2023
Laatste bericht door rjz222 - 26 maart 2023, 19:26:24
In verband met een update van de website zal vanavond het een en ander aan functionaliteit tijdelijk niet beschikbaar zijn.

We doen ons best de website zo snel mogelijk weer correct aan de praat te hebben.

Robert
#8
OpenRails Showcase Projecten | Projects / Re: Zuidwest Nederland 1935
Laatste bericht door rjz222 - 26 maart 2023, 19:22:10
Dag Hidde,

Zeker is er nog vooruitgang geweest, hoewel ik het hier op het moment weinig meld. De route is inmiddels tot Roosendaal gevorderd en ik ben op het moment nog bezig om verschillende gebouwen op het emplacement te bouwen (vooral het stationsgebouw is lastige en kost daardoor veel tijd.

Help me herinneren dat ik volgende week wat screenshots plaats :).

Robert
#9
OpenRails Showcase Projecten | Projects / Re: Zuidwest Nederland 1935
Laatste bericht door HIDDETREIN - 18 maart 2023, 17:57:20
Is er na 5 jaar nog vooruitgang? Ook als je bent gestopt met verder bouwen zou ik, en ik denk misschien ook anderen, er toch graag overheen willen rijden. Het lijkt me zonde als al je harde werk voor niets was geweest.
#10
MSTS Screenshots / MSTS Screenshots
Laatste bericht door thomasje538 - 07 september 2022, 12:25:04
Een combinatie van de 50 307, de 65 018 en de 64 415 bij station Beekbergen.