Cab en Sound van Wolf Grond

Gestart door rjz222, 17 januari 2016, 11:44:09

Vorige topic - Volgende topic

rjz222

17 januari 2016, 11:44:09 Laatste wijziging: 16 februari 2016, 22:00:23 door rjz222
Voor verschillende van onze locomotieven wordt gevraagd naar Dampf Cabview en Dampf Sound van Wolf Grond. Deze zijn hier te downloaden, maar helaas kunnen wij het installatieproces hiervan niet versimpelen in verband met de auteursrechten.

Hieronder plaats ik een tweetal handleidingen aan de hand van Windows Verkenner en 7Zip, twee programma's waarmee deze bestanden geïnstalleerd kunnen worden. Hiervoor is trouwens ook gebruik gemaakt van een installer van een van onze locomotieven, daarvoor kunnen bijna al onze locomotieven worden gebruikt.




Windows Verkenner
We openen eerst het bestand dat je gedownload hebt, en gaan vervolgens de eerste submap in:


Vervolgens openen we het .zip bestand in die map:


Vervolgens klikken we op uitpakken en gaan naar "locatie selecteren", die zit wat diep, maar wordt hieronder met afbeeldingen beschreven:




Vervolgens openen we de installer en gaan door naar het dialoogscherm waar je de locatie waar de locatie van MSTS wordt geselecteerd, en nemen die locatie over in de regel "Map: " onder in het schermpje dat in Windows Verkenner is geopend na de vorige stap. Voeg aan deze locatie \Trains\Trainset(voor de cabview voegen we hierachter nog "\Common.cab" toe) toe en druk op Kopiëren.





7Zip
7Zip is een gratis programma om archiefbestanden uit te pakken, waaronder de bestanden van Wolf Grond's Cab en Sound.

Allereerst openen we het gedownloade bestand en gaan we door naar het bestand dat we uit moeten pakken. Dit is vergelijkbaar met de hierboven beschreven werkwijze in Windows Verkenner, ik sla hierom de eerste screenshot over. We openen dus eerst de map die in het bestand zit en vervolgens het .zip bestand in die map.


Aangekomen in dat zip bestand klikken we op "Uitpakken", zoals hieronder in de screen.


Ten slotte openen we de installer van een locomotief en selecteren uit het dialoogvenster waarin we de locatie moeten kiezen de inhoud van de bewerkbare regel met de locatie van MSTS. Dit kopiëren we naar het dialoogvenster dat in 7Zip is geopend en voegen aan het einde het volgende toe: "\Trains\Trainset" (voor de cabview voegen we hierachter nog "\Common.cab" toe) en klikken vervolgens op "Ok".
Groet,
Robert


Webmaster Treinenwereld.eu