vsm BR 52 en 50 werken niet

Gestart door TreinenTim, 15 januari 2016, 23:55:47

Vorige topic - Volgende topic

TreinenTim

hallo allemaal,
ik zal mijzelf even voorstellen.
ik ben tim, ben 15 jaar en heb sinds mn geboorte al een passie voor treinen. ik heb zelf ook een marklin modelbaan maar daar gaat het nu niet om.

het probleem:
ik heb 2 jaar geleden ofzo het spel microsoft train simulator gekocht. bij terug naar toen 2014 (van de vsm) zag ik mensen staan bij een stand met computers met een bekend start scherm, kreeg daar te horen dat je dan treinen van deze site kon downloaden. ik heb toen de ns 3700 serie gedownload. daarna had ik even niet zo'n zin meer in train simulator. nu ruim 1,5 jaar later ben ik hier weer eens wezen kijken, ik zag onder andere dat de beta versie van de 2200 van de vsm uit is, (die heb ik ook gedownload maar werkt ook niet, maar dat is de beta versie dus ik wacht nog even)
toen zag ik de BR 52 en BR 50 van de vsm, netjes alles wat je ervoor nodig hebt gedownload, daarna de loks gedownload. nu geeft train simulator de hele tijd 3 foutmeldingen:

failed to find SMS file, file: ..//..//Dampf_sound//Lok_Eng.sms
failed to find SMS file, file: ..//..//Dampf_Sound//Tender.sms
failed to create Cab view.

klinkt dit bekent en hoe kan ik dit verhelpen? moet ik nog iets anders downloaden?, bij de BR52 stonden 3 linkjes en bij de BR 50 2 (beide staan ook bij de BR52) dus heb uiteindelijk 3 extra dingen gedownload, een soundpakket, en iets van kabine ofzo. waarom werkt het niet?
vriendelijke groeten,

Tim

rjz222

Hoi Tim,

Welkom (terug) op Treinenwereld.eu! Leuk om de mensen die met Terug naar Toen bij ons langs zijn geweest ook hier te zien passeren :).

Over je probleem: Je hebt voor de Br 50 en 52 inderdaad zowel het Dampf Sound en het Dampf Cab pakket nodig. Uit je bericht lees ik dat je die inderdaad gedownload hebt. Wat heb je met die bestanden van die drie linkjes gedaan? Voor zover ik kan zien zijn die niet helemaal goed geïnstalleerd namelijk.

Groet,
Robert
Groet,
Robert


Webmaster Treinenwereld.eu

TreinenTim

ik heb ze gedownload, daarna ben heb ik erop geklikt en werd het geopend in een map.
toen ik de BR 64 had gedownload en ik klikte op het linkje kreeg ik iets van run of cancel. dit kreeg ik bij het soundpakket en kabine pakket niet. dus ik heb het zo gelaten. ik heb  er verder niet mee lopen klooien of wat dan ook want straks verpruts ik het helemaal.
vriendelijke groeten,

Tim

Supercitroen

Hoi Tim,

Het installeren van treinen en routes voor Train Simulator kan soms even lastig zijn. Er zijn een aantal stappen die ondernomen moeten worden om alles goed te laten werken.
Wel is het belangrijk om even te weten welke stappen je al ondernomen hebt, zou je het volgende kunnen beantwoorden:
-Welk besturingssysteem (windowsversie) gebruik je?
-Heb je gebruik gemaakt van de standaard-installatie van Train Simulator, of deze in een andere map geïnstalleerd?

Groeten,
Jeroen

TreinenTim

ik gebruik windows xp, en bij het installeren heb ik gewoon het schijfje erin gedaan en niks veranderd aan ts. als ik ts open dan kan ik wel de BR 50's en 52's selecteren maar hij geeft pas de foutmeldingen als ik wil gaan rijden. de loks en rijtuigen moest ik na het downloaden nog runnen, bij het soundpakket en kabine pakket deed die dat niet. overigens heb ik ook de oostenrijkers van de vsm gedownload en gerunt maar die doen het ook niet en de blokkendozen kan ik alleen selecteren voor achter de 64 415. waarschijnlijk doe ik iets goed verkeert. hopelijk kunnen jullie mij helpen.
vriendelijke groeten,

Tim

Supercitroen

Hoi Tim,

Duidelijk verhaal! Ik denk niet dat je iets "fout" hebt gedaan, maar dat er nog wat stappen missen.

De meeste downloads voor Train Simulator hebben tegenwoordig nog extra programma's nodig.

Allereerst de gewone updates van Train Simulator, deze zijn op deze pagina te downloaden.

Hierna is MSTSbin nodig, dat is op deze pagina te downloaden.

Nu zou het meeste materieel, waaronder de 2200 moeten werken.

Voor de juiste werking van de routes zijn Xtracks (single-file installer voor de user) en NewRoads benodigd.

Alle programma's hebben een installatieprogramma dat doorlopen kan worden, daar is dus vrijwel niets aan fout te doen!

Hoe de cab en sound van de Br 50 en 52 te installeren zijn heeft Robert in dit topic uitgelegd.

Als je ergens niet zeker over bent, gewoon even vragen, dan leg ik het een en ander wat beter uit!

TreinenTim

hallo jeroen,
bedankt voor de linkjes, de laatste update staat er al op.
wat moet ik precies downloaden bij het 2e linkje? als ik naar tabblad downloads ga staat er een hele pagina vol en waar die op staat als ik het linkje open kan ik verder niks klikken.
dat van die xtracks en newroads had ik al gezien.
en robert heeft het wel heel mooi uitgelegd maar als ik alleen die zip bestandjes copieer naar trains simulator\trains\trainset doet die niks. overigens heb ik nu wel de BR 52 aan de praat gekregen maar zonder sound. de br 52 3879 heeft alleen een fluit, evenals de zlsm locs, die hebben ook alleen een fluit. de BR 50 doet het nog helemaal niet en de 2200 ook niet. (dan start het hele spel niet eens normaal op)
vriendelijke groeten,

Tim

Supercitroen

Hoi Tim,

Het tweede linkje werkt inderdaad niet helemaal zoals ik bedoeld had. Als je daar links in het menu naar "download" gaat en vervolgens naar beneden scrollt, dan vind je onderin drie vakjes, in het midden staat de "work rel." met daaronder "download". Dat is degene die je moet hebben.

Voor de Br 52: Werken daar in alle locs de cabines nu wel?

TreinenTim

18 januari 2016, 18:34:32 #8 Laatste wijziging: 18 januari 2016, 18:53:55 door TreinenTim
jeroen,
bedankt. ik heb nu msts bin gedownload en zal straks eens kijken of de 2200 inderdaad werkt.
ja in alle BR 52'ers werkt nu de kabine. alleen nog geen sound, evenals de zlsm loks. de BR 50 doet het nog helemaal niet.

edit: 2200 is getest en functioneert goed  :)
vriendelijke groeten,

Tim

TreinenTim

alles doet het nu, behalve de br 50, de br 52 heeft nog geen sound, evenals de zlsm loks maar rijden wel. de 2200'en doen het ook, de vsm route ook. ik ben blij. hopelijk kan iemand me nog helpen om de br 50 aan de praat te krijgen en de br 52 en zlsm loks sound te geven.

nu is er toch nog 1 dingetje.
ik heb ook de vsm oostenrijkers gedownload (ja, ik ben fan van vsm) en gerunt, maar die kan ik bij geen enkele trein selecteren. overigens werken de blokkendozen alleen bij de 64 415. hoe krijg ik de oostenrijkers aan de praat en kan ik de blokkendozen ook programmeren zodat ze ook achter de 52'ers, 2200 enzo kunnen hangen??
vriendelijke groeten,

Tim

rjz222

Dag Tim,

Zou je even een schermprintje willen bijvoegen van het resultaat in de Trainset map van het volgen van mijn handleiding? Waarschijnlijk is daar nog iets niet 100% goed, maar om te zien wat er loos is, is een schermprintje het handigste ;). Het is enige tijd geleden dat ik Windows XP heb gezien en daarom kan ik zo niet uit mijn hoofd zeggen hoe het uitpakken van archiefbestanden daar precies zat, misschien is het gebruik van 7Zip (deel 2 van de handleiding) handig, gezien dat voor Windows XP tot 10 hetzelfde is ;).

Om de Oostenrijkers en de Blokkendozen achter andere locomotieven te hangen moet er een consist gemaakt worden. Hiervoor zijn er een aantal editors (zo is in het Train Simulator Editors & Tools pakket, dat met MSTS wordt meegeleverd, een consist editor in de activity editor aanwezig, maar deze is vrij lastig te vinden). De (vind ik) makkelijkste freeware editor is Convoi (helaas is de website in het Frans, en is Frans ook de preferente taal van het programma), hierin selecteer je dan de loc, die zet je in het brede vak onderin, en vervolgens selecteer je de tender, die sleep je dan naar het vakje achter de loc, en dan selecteer je het eerste rijtuig, dat je dan vervolgens achter de tender zet enzovoorts.

Helaas kan ik dat niet helemaal handig laten zien, gezien op deze Windows 10 computer Convoi hardnekkig dienst weigert. Misschien dat Jeroen nog een paar goede aanvullingen heeft?
Groet,
Robert


Webmaster Treinenwereld.eu

TreinenTim

hallo robert,
bedankt voor je antwoordt, ik zal eens kijken of ik dat kan doen. de BR 52 doet het inmiddels helemaal, alle loks doen het met kabine en sound. nu geeft de BR 50 nog maar 1 foutmelding, failed to create cabview. ik zal eens kijken maar mn pc screenshots op slaat.
vriendelijke groeten,

Tim

rjz222

Hoi Tim,

Als je op PrtScn drukt, dan kan je een tekenprogramma openen als Paint, en als je dan op Ctrl+V (plakken) drukt, dan verschijnt je screenshot ;).
Groet,
Robert


Webmaster Treinenwereld.eu

TreinenTim

ah, kijk bedankt, werkt inderdaad.
heb er even een cirkeltje op gezet.
nadat ik de sound in de trainset map heb gezet deed die het ineens bij de BR 52, wat je op foto 2 ziet is de map van de BR 52, het sound gedeelte is alleen de fluit van de 52 3879. die kabine heb ik er zelf ingezet.
toen dat werkte bij de BR 52 dacht ik dat je hetzelfde moest doen voor de BR 50, helaas niet. op foto 1 zie je dampf_cabview en op foto 3 (map van BR 50) als ik die in de map van trainset weg haal werkt de BR 50 nog niet, ook niet als ik de cabine van de br 52 gebruik.
vriendelijke groeten,

Tim

Supercitroen

Hoi Tim,

Je bent op de goede weg! De cabinemap (Dampf_Cabview) moet voor de Br 50 in de map "common.cab" in de map "trainset" geplaatst worden, dan zou die moeten werken.


TreinenTim

jeroen en robert,
fantastisch, bedankt voor het helpen. alles doet het nu en ik ben blij. bedankt!!


ps. er mist iets op het forum bij emoticons, namelijk een thumbup (duimpje omhoog) ;)
vriendelijke groeten,

Tim

TreinenTim

het bewijs:  ;D
met de 50 307, mijn favoriet.
vriendelijke groeten,

Tim

TreinenTim

hoi allemaal,
ik had nog even een vraagje en om daar nou een nieuw topic over te openen....
de vraag is het volgende. alles werkt nu prima maar ik krijg nog altijd een error bij het openen van het spel en als ik een senario afsluit om een ander senario te openen.

error reading train database file

File: Trains/Trainset/RZ-NS-SS-Hout\D500_los.wag

wat is dit voor een melding en hoe kan ik dit oplossen???
vriendelijke groeten,

Tim

treinen1

ik heb een win 7 ik heb de stappen gevolgt maar ik snap het niet wie kan mij helpen

rjz222

Hoi,

Wat heb je precies al gedaan? Als we dat weten kunnen we je namelijk beter helpen ;).
Groet,
Robert


Webmaster Treinenwereld.eu