OpenRails zonder MSTS installeren

Gestart door rjz222, 03 september 2018, 15:09:20

Vorige topic - Volgende topic

rjz222

Afgelopen weekend werden wij er op geattendeerd door een van onze collega's van de HCC! TrainsimIG dat OpenRails tegenwoordig te gebruiken valt zonder installatie van MSTS.

Om dit te doen zijn de volgende zaken nodig:
- OpenRails
- Demo Model 1
- XtracksF.zip
- NewRoads installer

Om te beginnen installeren we OpenRails met de installer (of de testing edition op een locatie naar keuze).

Daarna kiezen we de locatie voor ons "installatieprofiel", dit bij voorkeur niet in onze "Program Files" mappen of de map waar wij OpenRails hebben geïnstalleerd.
We downloaden nu de Demo Model 1 van de link hierboven, en pakken deze map uit op de gekozen locatie.

Vervolgens downloaden we XtracksF.zip via bovenstaande link. Deze zip openen we, en we pakken de map GLOBAL in de map Xtracks uit naar de locatie van ons installatieprofiel. Hiermee zorgen we dat alle spoorstukken aanwezig zijn.

Uiteindelijk installeren we de NewRoads installer. In deze installer moeten we wanneer er naar een locatie wordt gevraagd de installatie van ons installatieprofiel worden opgegeven.

Hierna beschikken we over een werkbaar installatieprofiel voor OpenRails, waarin we materieel en routes (die geen installme.bat hebben die de standaardroutes van MSTS vereisen) kunnen installeren.

Bovenstaande procedure is vrij complex, en kan daarom voor sommigen iets teveel zijn, maar we doen ons best om op (korte) termijn een eenvoudiger procedure te creëren.

Groet,
Robert


Webmaster Treinenwereld.eu